Taxe si impozite Bitcoin si monede virtuale

Deasemenea este important de determinat persoana care realizeaza venitul
- Persoana Juridica
- Persoana Fizica
precum si locul desfasurarii "faptei de comert" care naste acest venit.

Reglementari Anaf privind Bitcoin

Cum sunt tratate investitiile în cryptovalute în România? Ce reguli de impozitare se impun, atât ca investitor cât şi ca "miner"? Contează perioada de deţinere?
În România, prin Legea 127/2011 privind activitatea de emitere de monedă electronică, s-a definit moneda electronică ca fiind valoare monetară stocată electronic, inclusiv magnetic, reprezentând o creanţă asupra emitentului, emisă la primirea fondurilor în scopul efectuării de operaţiuni de plată şi care este acceptată de o persoană, alta decât emitentul de monedă electronică.
Dacă vă referiti la monedele virtuale, precizăm că instituţiile Bancii Naţionale a României şi Autorităţii de Supraveghere Financiară consideră că aceaste monede nu reprezintă monede electronice, sau instrumente financiare şi deci nu se poate evidenţia un regim fiscal potrivit actualului cadru juridic reglementat.
În această situaţie, apreciem că numai după crearea cadrului legal, se va analiza necesitatea reglementării în plan fiscal a acestei probleme.
Da, mă refer la bitcoin şi cele asemănătoare. Deci nu există încă o încadrare nici ca monedă/valută şi nici ca valori mobiliare.
Stimate domn, având în vedere că tranzacțiile pot fi efectuate atât în țară, cât și în străinătate, avem rugămintea să ne transmiteți informații suplimentare cu privire la tipurile de tranzacții pe care le realizați cu ,,cryptovalute,,. Informațiile solicitate pot fi transmise pe formularul de asistență disponibil pe site-ul ANAF: https://www.anaf.ro/arondare/