Monero

XMR
Algoritm CryptoNight
Mod emitere Proof of Work
Vinde Monero | Cumpara Monero
Despre

Monero este o moneda virtual create in aprilie 2014, care pune focusul pe securitate, anonimitate si descentralizare

Monero incearca sa schimbe modul de lucru tranditional al sistemelor blochain in sensul folosirii unor tranzactii in care adresa de trimitere, primire si suma tranzactionata nu este disponibila public, si facand procesul de mining mai egalitarian intre utilizatorii sistemului

Avantajele securitatii mai bune au adus si critici precum si folosirea monedei pentru activitati ilicite, iar procesul de minat mai sigur a adus hackeri care injectau in site-uri si virusi aplicatii de mining pe care apoi le redirectau spre propriile wallet-uri.

Monero este derivate din sistemul de criptare CriptoNight, venind cu cateva diferente fata de arhitectura pe care este bazat bitcoin.

Sistemul de monede Monero este interschimbabil, iar fiecare semnatura de trimitere/primire este encriptata facand aproape imposibila realizarea unei legaturi directe intre destinatar/expeditor.

Procesul de mining pentru algoritmul CryptoNight, foloseste mai bine puterea procesorului (CPU) fata de alti algoritmi ce se folosesc mai bine de puterea procesoarelor de pe placile grafice nVidia sau AMD(GPU), acest lucru face ca orice calculator sa poata fi folosit cu o eficienta oarecare pentru a mina Monero.

USD EUR RON GBP